Letnja škola „Američki izbori i pop kultura“

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu pozivaju sve zainteresovane studente osnovnih, master i doktorskih studija svih fakulteta, kao i diplomirane koleginice i kolege zainteresovane za politiku Sjedinjenih Američkih Država i za interakciju između politike i pop kulture, da se prijave za učešće na letnjo školi Amrički izbori i pop kultura.

Cilj letnje škole jeste da omogući  svojim polaznicima spoznaju važnosti pop kulture u političkim procesima u SAD, globalnom prvaku u proizvodnji sadržaja pop kulture i lideru u pogledu takozvane meke moći. Škola će se sastojati iz interaktivnih radionica i predavanja eminentnih stručnjaka, kao što su dekan Fakulteta političkih nauka Prof. Dr Dragan R. Simić, profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Radina Vučetić, naučni savetnik Instituta za evropske studije dr Miša Đurković, novinar i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije Zoran Ćirjaković i drugi.

Polaznici škole imaće između ostalog priliku da slušaju predavanja i diskutuju o sledećim temama: Tvrda, meka  i pametna moć SAD u svetskoj politici; Film kao instrument globalnog uticaja SAD: istorija holivudizacije; Muzika kao instrument globalnog uticaja SAD: od džeza do hip-hopa; Internet i novi mediji: izazov za američku medijsku dominaciju; Američki izbori i važnost pop kulture u kampanjama; Hilari Klinton  i Donald Tramp kroz prizmu pop kulture…

Letnja škola „Američki izbori i pop kultura“

Mesto održavanja:
Centar za studije Sjedinjenih Američkih Država, Fakultet političkih nauka, Beograd

Vreme održavanja:
07.09 – 10.09.2016. godine

Broj polaznika: 20

Uslovi za prijavu:
Status studenta osnovnih, master ili doktorskih studija, ili diploma osnovnih studija bilo kog fakulteta (prednost imaju studenti postdiplomskih studija)

Način prijave:
CV ili narativnu biografiju sa podacima o stručnoj spremi (ili godini studija), radnom i drugom relevantnom iskustvu, poznavanju stranih jezika i drugim relevantnim činjenicama poslati na mail: dmilenkovic@cddri.rs

Rok za prijavu:
20. avgust 2016. godine u 23:59

Kandidatima će biti saopšteno da li su primljeni na letnju školu najkasnije do 25. avgusta 2016. godine.

Letnja škola je deo projekta Američki izbori 2016. godine, koji Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative realizuje u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a uz pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Balkanskog fonda za demokratiju.