Ostali kandidati

Majkl Farand Benet

Majkl Farand Benet (55). Senator savezne države Kolorado (2009).

Umereni demokrata poznat po istrajnosti i težnji ka kompromisu. Jedan je od čuvene „Osmorke“ (Gang of Eight), grupe sastavljene od pripadnika Republikanske i Demokratske partija koja je izradila i predložila plan imigracione reforme 2013. godine (nikada nije prošao u Predstavničkom domu, iako jeste u Senatu).

Protivnik je dekriminalizacije nelegalnih imigranta. Predan je reformi obrazovanja i zalaže se za usaglašavanje školskih/fakultetskih kurikuluma sa potrebama lokalnih zajenda i povećanje plata u školstvu.

Imao je problema sa zdravljem otkako mu je otkriven rak prostate prošle godine. Čini se da se sasvim oporavio od operacije i da je uspešno pobedio rak.

Talsi Gabard

Talsi Gabard (38). Kongresmen s Havaja (2013). Služila je u Iraku i ima čin majora u Armiji Sjedinjenih Američkih Država.

Ona je potomak azijskih, polinežanskih i belačkih doseljenika. Na demokratskim unutarstranačkim izborima 2016. godine podržala je Bernija Sandersa. U domenu spoljne politike ne može se svrstati ni u jednu od preovlađujućih „škola“.

Generalno, protivi se jastrebovskoj politici Sjedinjenih Država prema Iranu, a veruje i da je ruskoj pretnji data prevelika pažnja. Kroz stavove da Amerika „treba da ostavi svet na miru“ očitava se njena antiratna i umereno izolacionistička politika.

Zalaže se za dekriminalizaciju seksualnih radnika.

Devel Lordin Patrik

Devel Lordin Patrik (63). Bivši guverner Masačusetsa (2007–2015). Jedini preostali Afroamerikanac u trci za nominaciju Demokratske stranke.

Uz Gabard, jedini takmac koji nije belac (ne računajući Voren koja, kao što smo pomenuli, ima gene Čiroki domorodaca). U trenutku kada je postao guvernera Masačusetsa, bio je prvi Afro-amerikanac koji je izabran na tu funkciju.

Za razliku od Sandersa ili Voren, protivi se politici „Zdravstvena zaštita za sve“. Pridaje veliki značaj obrazovanju i ekonomskom razvoju. Generalno, može se podvesti pod umereno krilo Demokratske partije. Blizak je prijatelj Baraka Obame. Relativno kasno se odlučio da uđe u predsedničku trku, tek u novembru 2019. godine.

Tomas „Tom“ Far Stajer

Tomas „Tom” Far Stajer (62). Milijarder, hedž fond menadžer i osnivač „Faralon kapital menadžmenta” (Farallon Capital Management), „Benefikal stejt benka” (Beneficial State Bank) i „Nekstdžen” Amerike (NextGen America).

Od svih preostalih pretendenata za nominaciju Demokratske stranke, čini se da on najviše insistira na temi klimatskih promena. Veliki je protivnik Donalda Trampa.

Tokom procesa impičmenta uložio je dosta vlastitog novca u reklame protiv aktuelnog presednika. Iako je najavljivao da se neće kandidovati na predsedničkim izborima, na kraju je to ipak učinio.