Kafe politika – Podkast

Dobrodošli na podkast Cafe Politika, i nadamo se da ćemo vam biti dovoljno zanimljivi i inspirativni da nas slušate kada god nađete 15-20 minuta vremena.

Mi ćemo se truditi da vam isporučujemo drugačiji pogled na politiku, i uvide koje ne možete naći u medijima koje sada pratite.

Bajdenovi graničnici

U šestoj epizodi Amerikana Milan Krstić i Stevan Nedeljković objašnjavaju proces tranzicije vlasti do januara 2021. godine, razgovaraju o tome šta Tramp može da uradi da oteža tu tranziciju i Bajdenu doda probleme pri dolasku na dužnost, kao i o tome zašto Bajdenovi problemi leže i u Demokratskoj stranci, i koji je najveći Bajednov politički test po useljenju u Belu kuću.

Američki diplomata i izbori u SAD

Ugostili smo Timotija Standarda (Timothy Standaert, Public Affairs Counselor) iz ambasade SAD u Beogradu, dakle američkog diplomatu, u petoj epizodi amerikana. Sa Timom smo pričali o tome kako se diplomate odnose u javnosti prema izborima u SAD, šta misli o promenama u načinu kako se vodi kampanja uzimajući u obzir da je i sam učestvovao u kampanjama pre 20 godina, i o glasanju poštom jer je to tema koja je dosta dobila na značaju u ovoj predsedničkoj trci.

Karakter predsednika SAD

U četvrtoj epizodi amerikana razgovarali smo o karakterima predsednika SAD, a pogotovo karakteru Donalda Trampa i kandidata Džozefa Bajdena. Na koji način karakteri utiču na politiku u SAD, pogotovo u krizama? I kako će njihovi karakteri odrediti rezultat ovih izbora?

Trka Tramp vs Anti-Tramp

Treći „Amerikano“ podkast posvećen je preseku dosadašnjeg toka izborne trke i društveno-političkim podelama u Sjedinjenim Američkim Državama. Naši sagovornici su Marko Dašić, saradnik našeg portala i asistent na FPN, i Filip Živojinović, odličan poznavalac prilika u SAD.

Još jedared o „sporazumu“

U drugoj epizodi našeg podkasta razgovaramo o dogovoru iz Bele kuće između predstavnika Beograda i Prištine, tj. o tome ko su pobednici i gubitnici ovih pregovora i ovog dogovora.

Ključne poruke partijskih konvencija

Prva epizoda našeg podkasta je uz Americano kafu, i u njemu razgovaramo o ključnim porukama sa partijskih konvencija u SAD, na kojima su zvanično potvrđene kandidature Donalda Trampa i Džozefa Bajdena.