Izborna noć u Sjedinjenim Američkim Državama postaje sve uzbudljivija. Sve više faktora ukazuje da nas iščekuje neizvesnost do samog kraja, a čini se da je Džozef Bajden (Joseph Biden) na pragu veoma značajne pobede u saveznoj državi Arizoni.

Ukoliko bi bivši potpredsednik u administraciji Baraka Obame (Barack Obama) pobedio u ovoj saveznoj državi osvojio bi 11 elektorskih glasova koji umnogome mogu da promene put oba kandidata do 270 elektora i konačne pobede na izborima.

Pobedom u Arizoni Bajden bi potencijalno omogućio sebi da izgubi jednu od država Srednjeg Zapada (Viskonsin, Mičigen i Pensilvanija) i tako olakšao svoj put do pobede. Sa druge strane Donaldu Trampu (Donald Trump) bi gubitak Arizone, koju je osvojio 2016. godine pobedivši Hilari Klinton (Hillary Clinton) sa nešto manje od 4%, najverovatnije značio da mora da trijumfuje u bar dve od tri savezne države pomenutog Srednjeg Zapada.

Prema najnovijim podacima, aktuelni predsednik vodi u sve tri države, dok je u Pensilvaniji njegova prednost i dvocifrena. Bez obzira na to, Bajden je u svom obraćanju izjavio da očekuje dobre rezultate na prostoru Srednjeg Zapada. Uskoro se očekuje i obraćanje Donalda Trampa.

Pored toga, Donaldu Trampu idu na ruku i trenutni rezultati u saveznim državama Severnoj Karolini i Džordžiji koje su mnogi označili kao neophodne za Trampov reizbor.