Naoružani muškarac uhapšen ispred biračkog mesta

Policijska uprava Šarlota saopštila je da je uhapsila naoružanog muškarca koji se vratio na biračko mesto nakon što mu je ranije tokom dana izrečena usmena zabrana povratka.

Naime, čovek koji je nosio “Trampovu kapu” i vatreno oružje za pojasom uznemirio je demokrate okupljene na mitingu u blizini biračkog mesta u Severnoj Karolini.

Gradonačelnik Charlottea Vi Lajls i predstavnik Alma Adams bili su među onima koji su prisustvovali skupu.

Policija je identifikovala muškarca kao Džastina Duna, 36. U izjavi su rekli da je glasao na tom biračkom mestu, ali je nakon toga ostao u blizini i „nastavio da se zalaže“ i motri na druge glasače, što je dovelo do alarmiranja policije.

Gospodina Duna nadzornik je zamolio da napusti biračko mesto i zabranjen mu je povratak, rekla je policija. Otišao je, ali se kasnije vratio nakon čega je uhapšen i optužen za neovlašćen pristup.

Otvoreno nošenje oružja je legalno u Severnoj Karolini.

„Nije bilo građanske svrhe da ovaj momak šeta otvoreno noseći oružje na biračkom mestu na dan izbora“, rekao je Sem Spenser, viši savetnik u kampanji gospođe Adams. „Jasno je da se ovakva vrsta zastrašivanja birača protivi svemu onome za šta se naša zemlja zalaže, a mi bismo trebali trošiti svu svoju energiju pomažući ljudima da glasaju, ne čineći biračka mesta pretećim i zastrašujućim više od onoga što već jesu“.

Šarlot je najveći grad u američkoj saveznoj državi Severna Karolina i broj stanovnika po popisu iz 2010. godine je 731.424.