Predsednik Donald Tramp se upravo obratio naciji iz Bele kuće, oko dva sata prema lokalnom vremenu. To je iskoristio da se na samom početku našali kako je ovo „najkasnije obraćanje koje je ikada održao“.

Za početak se zahvalio milionima ljudi koji su mu pružili podršku na izborima, iskoristivši priliku da se zahvali i svojoj porodici kao i potpredsedniku Majku Pensu.

Predsednik je najavio da se priprema za proslavu odličnih rezultata, kao posebno značajnu istakavši pobedu na Floridi, ali i Ohaju i Teksasu, uz najavu da će „očigledno pobediti“ i u Džordžij s obzirom na prednost od 2,5% glasova, ali i u Severnoj Karolini, istakavši da u ovoj državi uživa 1,4% prednosti. „Ne mogu nas sustići“, izjavio je Tramp.

Osvrnuo se i na rezultate u Arizoni, naglasivši da ne treba odbaciti mogućnost da dođe do pobede i u ovoj saveznoj državi, ali uz napomenu da ona „neće biti potrebna“ za pobedu.

Kao najvažnije, najavio je da pobeđuje u Pensilvaniji, s obzirom da je trenutno u prednosti od preko 600 000 glasova. Pri analizi rezultata posebno je ukazao na značajne razlike u broju glasova pri pobedama, označavajući ih kao ubedljive pobede.

Međutim, aktuelni predsednik je ponovio upozorenje iz svog skorašnjeg tvita: smatra da se sprema velika prevara nad američkom javnošću koja će biti izvedena naknadnim dodavanjem glasova kako bi se sabotirala njegov pobeda. Pozvao je na poštovanje zakona i najavio obraćanje Vrhovnom sudu kako bi se prekinulo brojanje glasova da do toga ne bi došlo.

Stoga je sada kao primarni cilj označio očuvanje integriteta nacije kroz poštovanje izbornih zakona, s obzirom da smatra da je njegova pobeda već ostvarena.

Nakon što je proglasio izbornu pobedu, predsednik Tramp je pozvao potpredsednika Pensa da se na kratko obrati okupljenima.