Sinoć je u punoj sali Kolarčeve zadužbine održana treća u nizu tribina o predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama.

Tribina je ponela naziv „Američki predsednički izbori posle ‘Super utorka’: ko može da pobedi Donalda Trampa?“ i bila je posvećena jednom od tradicionalno najvažnijih datuma u unutarstranačkim izborima Demokratske i Republikanske partije – tzv. „Super utorku“. Dragan R. Simić, Ivan Vujačić, Dragan Živojinović i Stevan Nedeljković govorili o su značaju ovog izbornog dana, posledicama koje će imati na tok demokratske nominacije, kao i šansama demokratskih kandidata protiv aktuelnog predsednika SAD, Donalda Trampa.

U vrlo živoj interakciji sa publikom, razvijani su različiti scenariji koji se mogu očekivati sredinom jula kada će Demokratska partija održati svoju Konvenciju u Milvokiju (Viskonsin). Došlo se do zaključka da šta god da se dogodi na Konvenciji to neće biti win-win situacija za Demokrate. Izneti su stavovi da bi, s obzirom na duboke podele u partiji, pobeda bilo Bajdena bilo Sandersa, izvesno demotivisala bar deo birača jednog ili drugog kandidata i time umanjila šanse za pobedu Demokrata na opštim izborima 3. novembra 2020. godine.

Projektne aktivnosti se nastavljaju krajem marta i početkom aprila kada će niz tribina biti održan u Beogradu, ali i Nišu, Novom Sadu, Somboru, Subotici i drugim gradovima po Srbiji. Do tada, pratite naš portal na kome će svakodnevno biti objavljivane najaktuelniji informacije i analize.