Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), izjasnio se juče da je protiv uvođenja obaveznoga nošenja zaštitnih (medicinskih) maski — kao prevencije u borbi protiv virusa korona — za sve Amerikance, piše Srna, prenosi portal Nove srpske političke misli (NSPM).

„Želim da ljudi imaju izvesnu slobodu i ne verujem u to, ne“, odgovorio je predsednik SAD na pitanje novinara Foks njuza o razmatranju za možebitno uvođenje pravila o obaveznom nošenju zaštitnih maski.

Tramp je rekao da nije saglasan s izjavom da će virus korona nestati ako se nose hirurške maske. „Doktor Fauči je rekao da ne nosimo masku, naš generalni hirurg (Džerom Adams), divan momak, rekao je da ne nosimo masku. Svi su govorili da ne nosimo masku“, saopštio je Tramp i dodao: „Iznenada, svi moraju da nose maske.“ Predsednik SAD je istakao da hirurške maske mogu stvarati probleme, ali ipak on „veruje u njih“ i misli da su dobre, ističe Si-En-En.

Blokirano svedočenje Entonija Faučija, vrhovnog stručnjaka za infektivne bolesti SAD._____Autorka: Mina Radončićhttps://americki-izbori.rs/bela-kuca-blokirala-svedocenje-entonija-faucija/

Posted by Američki izbori on Недеља, 03. мај 2020.

I sam Tramp se u javnosti nikada nije pojavljivao s medicinskom maskom sve do prošle sedmice kada je prilikom posete Vojnomedicinskom centru „Volter Rid“ ipak nosio crnu zaštitnu masku.

„Većina guvernera američkih država“, navodi portal NSPM, „naredila je obavezno nošenje (medicinskih) maski na otvorenom, ističući da to ne može da bude pitanje ličnog izbora“. Jedan od tih guvernera je i republikanac Greg Abot (savezna država Teksas), a njegova odluka je naišla na „veliko nezadovoljstvo među građanima Teksasa, koji predstavljaju najveću republikansku bazu birača u SAD“.

SAD su zadesili novi protesti nešto manjeg obima i intenziteta, ali vrlo značajni u svetlu predstojećih predsedničkih…

Posted by Američki izbori on Петак, 03. јул 2020.

Isto tako, Robert Redfil — direktor Centra za sprečavanje i kontrolu bolesti — i direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči javno podržavaju obavezno nošenje zaštitnih maski.

Ovakva konferencija za štampu nije slika koja građanima SAD-a uliva poverenje._____Autor: Aleksandar Bogićevićhttps://americki-izbori.rs/tramp-i-strucnjaci-kome-verovati/

Posted by Američki izbori on Петак, 24. април 2020.

Podsetimo, upravljanje situacijom u vezi s kovidom 19 je jedna od ključnih tema što se tiče američke unutrašnje politike. Ne treba naglašvati da se u novembru ove godine održavaju američki predsednički izbori i da je svaka kontroverzna odluka od strane predsednika SAD mogući kamen spoticanja utoliko što je uvek teže donositi odluke koje — ako se ispostave pogrešnim — mogu biti predmet žestokih kritika.


Luka Totaj