Endru Jang novi politički komentator CNN-a

Bivši predsednički kandidat Endru Jang će se pridružiti Si-En-Enu (CNN) kao politički komentator, objavila je ova mreža u sredu.

Jang će se pridružiti bivšim kandidatima Republikanske partije na predsedničkim izborima 2016. godine Riku Santorumu (Rick Santorum) i Džonu Kejsiku (John Kasich), koji su takođe politički komentatori Si-En-Ena.

„Uzbuđen sam što se pridružujem Si-En-Enu kako bih pomogao u izveštavanju o izborima i iskustvima kandidata. Mnogo toga sam naučio u proteklim mesecima i drago mi je što mogu da doprinesem javnoj raspravi“, napisao je Jang na Tviteru u sredu ujutru.

Jang se prošlog utorka povukao iz trke za predsednika Sjedinjenih Američkih Država nakon razočaravajućih rezultata na unutarstranačkim izborima u Nju Hempširu, gde je osvojio 2,8% glasova. Njegov poražavajući rezultat na prvim primarnim izborima u Ajovi, gde je zauzeo 6. mesto sa svega 1% osvojenih glasova, dodatno je doprinelo donošenju odluke o okončanju njegove predsedničke kampanje.

Kao kandidat za demokratsku nominaciju, bio je najviše poznat po „Dividendi za slobodu“ (Freedom Dividend), koji bi svakom svakom građaninu Sjedinjenih Država garantovao prihod od 1.000 dolara mesečno. Taj predlog i veliki deo njegove kampanje bili su vođeni željom da se suzbiju efekti automatizacije na američku radnu snagu.

Iako je ispao iz trke, Endru Jang je nagovestio još jednu predsedničku kandidaturu u budućnosti. U njegovom timu razgovaralo se i o potencijalnoj kandidaturi za gradonačelnika Njujorka.


Ivana Vulović