Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp testiran je prekjuče na virus korona, iako nije osećao simptome, prenosi Prvi program Radio Beograda. Rano jutros po srednjoevropskom vremenu stigla je potvrda iz Bele kuće da Tramp nije inficiran pomenutim virusom, piše Politiko.

UPDATE: President Trump tests negative for coronavirus, White House says. https://on.msnbc.com/2TR0604

Posted by MSNBC on Субота, 14. март 2020.

Predsednik SAD se ove sedmice sastao sa Žairom Bolsonarom, predsednikom Brazila, u čijoj delegaciji je bilo zaraženih virusom korona. Pojedini mediji su preneli da je i Bolsonaro inficiran, što se ispostavilo kao neistina. Odatle dolazi sumnja da i Tramp bio zaražen Kovidom-19.

Uz Trampa i Majka Pensa, potpredsednika SAD, iz predostrožnosti su testirani svi koji su bili u kontaktu s njima.

Tramp je juče zabranio ulazak u SAD i neamerikancima iz Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva, saopštio je Si-En-En. Podsetimo, predsednik SAD je protekle sedmice proglasio i tridesetodnevnu zabranu ulaska neamerikancima iz zemalja Šengenske zone — u koju ne spadaju pomenute dve države — kao i vanredno stanje u SAD, a sve u cilju suzbijanja pandemije vriusa korona.

Takođe, on je juče razgovarao sa Džastinom Tridoom, premijerom Kanade, koji je u samoizolaciji nakon što je kod njegove supruge utvrđeno da je pozitivna na virus korona. Tramp je preneo da se premijerova supruga Sofi Trido veoma dobro oporavlja. On je dodao da će „Sjedinjene Države i Kanada nastaviti blisku saradnju povodom Kovida-19“.


Luka Totaj